Alista sanottua

Ville ElonheimoMonikulttuurisen järjestötoiminnan kehittäjä, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys Ry

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ikärakenteen korjaamiseen, että työtä tekevää väestöä olisi enemmän. Ali tuntee maahanmuuton ja maahanmuuttajien työnteon asiat. Kansanedustajana hän pystyisi vaikuttamaan siihen, että valtion käytännöt eivät haittaisi työperäistä maahanmuuttoa ja että muutkin maahanmuuttajat tulisivat työelämään nopeammin.

Esimerkillinen maahanmuuttaja, aktiivinen yrittämään itse ja auttamaan muitakin.

Pekka NuutinenToimitusjohtaja, Josek Oy
Seppo MustonenToiminnanjohtaja, Joensuun Yrittäjät

Ali on Joensuun Yrittäjien hallituksen ensimmäinen maahanmuuttajataustainen yrittäjä. Aktiivinen ja aloitteellinen ja hyvin verkostoitunut.

Suomi monikulttuuristuu koko ajan. Alille on kertynyt valtavasti käytännön tietotaitoa ja kokemusta liittyen maahanmuuttajien työllistymiseen. Kansanedustajana hän tukisi maahanmuuttajien työllistymistä tarmokkaasti, positiivisesti ja asiantuntevasti. Ali pystyy toimimaan sillanrakentajana erilaisten ihmisten välillä. Luotan Aliin.

Hanna-Leena PartinenProjektikehittäjä, JoMoni Ry
Alain Minguet Kaupunginvaltuutettu

Ali, se on tuki. Ali, se on tiennäyttäjä. Ali, se on osoitus, ettei ole merkitystä, millä statuksella ihminen menee rajan yli. Ali, se on väylämme onnistuneelle maahanmuuttopolitiikalle.
Hän on ollut auttamassa muita maahanmuuttajia - mutta myös muita nuoria - löytämään paikkansa. Ei se paikka, mitä on osoitettu, vaan auttanut maahanmuuttajia toteuttamaan itseään. Eli kotoutumaan, oikeasti. Pitäisi laskea, kuinka paljon liikevaihtoa Alin toimesta on lisätty Suomeen, pakolaispojasta tullut toimitusjohtaja. Ali kääntää maahanmuuton hyödylliseksi.

Esimerkillinen ja ennakkoluuloton yrittäjä.

Matti Vuojärvi Toimitusjohtaja, P-K Yrittäjät